Economist: Εκλογές το Μάιο του 2014, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της ΝΔ





Λίγο από όλα προβλέπει ο Economist για το 2014 όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τα πολιτικά πράγματα.

Στην οικονομία προβλέπει ανάκαμψη με 1% αντί για ύφεση 2% την επόμενη χρονιά ενώ το 2015 σχολιάζει πως σημειωθεί μεγαλύτερη άνοδος του ΑΕΠ από την ενίσχυση των εξαγωγών λόγω της οικονομικής ανάκαμψης της ευρωζώνης. Επίσης προβλέπει επάνοδο της καταναλωτικής και επιχειρηματικής πίστης στη χώρα αλλά ταυτόχρονα σημειώνει πως ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας και αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ θα παραμείνουν σημαντικοί.

Στα πολιτικά πράγματα προβλέπει πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές που θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον επόμενο Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, αλλά επειδή δε θα μπορέσει να δημιουργήσει συμμαχίες εκτιμά πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η βάση της επόμενης κυβέρνησης.

http://freepen.gr/2013/economist-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-2014-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη