Ο Μπαμπινιώτης βάζει στη θέση της τη Ρεπούση: Δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα – Λέει άλλα αντ’ άλλων



Ξέσπασε ο διακεκριμένος γλωσσολόγος, Γεώργιος Μπαμπινιώτης

Λάβρος κατά της Μαρίας Ρεπούση εμφανίστηκε ο διακεκριμένος γλωσσολόγος καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος επιτέθηκε κατά της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας αντιεπιστημονικές τις απόψεις της.

Ο κ. Μπαμπινιώτης σχολίασε με αυστηρό ύφος τις απερίγραπτες τοποθετήσεις της Μαρίας Ρεπούση σχετικά με τα Αρχαία Ελληνικά τονίζοντας: «Δεν πρέπει γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων».

Μιλώντας στο Βήμα fm ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε: «Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση».

Και πρόσθεσε: «Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική “θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία”. Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή».

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση, σχολίασε: «Με το να κλείσεις τα σχολεία, δεν νομίζω ότι κερδίζεις τίποτα. Αγανακτείς τον κόσμο και μάλλον χάνεις την υπόθεση».





eurospyhellas-now.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη