Πώς θα κάνετε το μπάνιο να μοσχοβολάει



Για πολλούς και διάφορους… βρώμικους λόγους, το μπάνιο είναι ένα από τα πιο ευάλωτα δωμάτια του σπιτιού στις δυσάρεστες οσμές. Αν έχετε ήδη δοκιμάσει κάποιο από τα χημικά προϊόντα του εμπορίου, θα ξέρετε ότι δεν διαρκούν πολύ και ότι η τιμή τους είναι «τσιμπημένη».




Αντίθετα, υπάρχουν οκτώ απλοί, «σπιτικοί» τρόποι που θα σας βοηθήσουν να «αρωματίσετε» ευχάριστα την τουαλέτα σας.
1. Αν έχετε εξαερισμό, ένα απλό τρικ θα σας «σώσει»



5 σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο σε τρεις «μπάλες» από βαμβάκι αρκούν για να κάνουν το θαύμα τους.
Απλώς ξεβιδώστε την σίτα του εξαερισμού και τοποθετήστε τις μέσα. Κάθε φορά που τον «ανοίγετε», η μυρωδιά του ελαίου θα αναδύεται από μέσα.
2. Ανοίξτε το πιστολάκι ή τον ανεμιστήρα αφού κάνετε μπάνιο



Οι δυσάρεστες οσμές μπορεί να προκαλούνται από την υγρασία που συσσωρεύεται κυρίως αφού κάνουμε μπάνιο. Αν δεν έχετε εξαερισμό, «κατεβάστε» τον ανεμιστήρα που χρησιμοποιούσατε το καλοκαίρι και θέστε τον σε λειτουργία για λίγα λεπτά. Εναλλακτικά, το πιστολάκι θα κάνει την ίδια δουλειά. Έτσι, θα εξολοθρεύσετε την υγρασία και θα απομακρύνετε την μυρωδιά του υγρού και της μούχλας.
3. Φτιάξτε ένα σπιτικό μυρωδικό για την λεκάνη!



Πάρτε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι (όλο και κάποιο θα σας έχει περισσέψει) και γεμίστε το κατά το 1/3 με μαγειρική σόδα. Έπειτα, προσθέστε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο. Κάντε λίγες τρύπες στο καπάκι του και τοποθετήστε το πάνω στο καζανάκι.

Η σόδα θα απορροφήσει τις οσμές και το έλαιο θα αρωματίσει τον χώρο.
4. Διακοσμήστε τον χώρο με φυτά



Ποιος είπε ότι τα λουλούδια διακοσμούν μόνο τα «καλά» δωμάτια του σπιτιού. Μπορείτε να δώσετε μια νότα φρεσκάδας στο μπάνιο σας με ορισμένα φυτά που φημίζονται για τον… αγώνα τους ενάντια στις δυσάρεστες οσμές.
Από τις πιο οικονομικές επιλογές είναι η φτέρη, ενώ για τις επίσημες περιστάσεις, τα κρίνα κάνουν εξίσου καλή δουλειά.
5. Αρωματίστε το ρολό τουαλέτας



Το ρολό από το χαρτί τουαλέτας θα δώσει στο μπάνιο ένα ευχάριστο άρωμα, αν το προσθέσετε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Το χαρτί θα απορροφήσει την ευχάριστη μυρωδιά και θα την αναδείξει.
6. Αναλάβετε δράση και μέσα στη λεκάνη!

Πριν χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, ρίξτε μέσα στη λεκάνη λίγες σταγόνες από έλαιο ευκάλυπτου. Αφού τελειώσετε , η μυρωδιά του θα αναδυθεί και θα καλύψει όλες τις άλλες δυσάρεστες οσμές που προκαλέσατε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα «επαναστατικό» προϊόν της αγοράς που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Πριν… κάνετε τη δουλειά σας, ψεκάζετε μ'αυτό το νερό της λεκάνης και στο τέλος απολαμβάνετε το ευχάριστο άρωμα που αναδύει. Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.
7. Παίξτε με τη φωτιά

Η λύση του… σπίρτου

Φήμες λένε ότι ο καπνός που δημιουργείται αν ανάψουμε ένα σπίρτο αναδύει κάποιες ουσίες που εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι απλώς να ανάψετε ένα σπίρτο και να το αφήσετε να καεί μέχρι να μην… καείτε εσείς.

Κεριά σόγιας



Το άρωμα που αναδύουν τα κεριά σόγιας έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τα απλά, αρωματικά κεριά. Απλώς φροντίστε να τα έχετε αναμμένα όση ώρα χρησιμοποιείτε την τουαλέτα και να τα σβήσετε αμέσως μετά -προσοχή μην ξεχαστείτε!
8. Τι να μην κάνετε: Μην πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου με μαλακτικό



Συνεχίστε να πλένετε την κουρτίνα του μπάνιο σας, αλλά χωρίς να χρησιμοποιείτε μαλακτικό. Τα συστατικά του μαλακτικού σε συνδυασμό με το υλικό της κουρτίνας το πιθανότερο είναι ότι θα «παγιδεύσουν» μέσα τους τις δυσάρεστες μυρωδιές. Αν προτιμάτε μια φυσική λύση, λίγο άσπρο ξύδι θα κάνει τη διαφορά.

https://tips-kolpa.blogspot.com/2016/11/blog-post_23.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη