Πτωχεύσαμε και επίσημα χθές !!!





Η χθεσινή ημερομηνία, η 23η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στις "σελίδες" της ιστορίας της χώρας με τα πιο μαύρα γράμματα, καθώς η Ελλάδα μπορεί να λέει ότι πτώχευσε και επίσημα.

Αυτό συνηγορεί η απόφαση των Συγκλήτων, για κλείσιμο των δύο μεγαλυτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Η απόφαση αυτή των Συγκλήτων, των δυο μεγαλύτερων και ιστορικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, αποτελεί καίρια "μαχαιριά" στην πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας και εφάρμοσαν λανθασμένα και χωρίς παρεκκλίσεις (διαπραγματεύσεις) οι κυβερνήσεις της χώρας από το 2010 έως και σήμερα.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, χωρίς χρόνο, χωρίς κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε στις επιταγές της τρόικα που ζητά εξορθολογισμό τους κράτους σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικά κριτήριο. Η εφαρμογή της διαθεσιμότητας, σε όλο τον δημόσιο τομέα, γίνεται κυριολεκτικά στο "πάρα πέντε" χωρίς κανένα ουσιαστικά σχεδιασμένο και - δυστυχώς – με κλειστά μάτια.

Η κατάρρευση όμως της δημόσιας παιδείας, μετά και την κατάρρευση του συστήματος της δημόσιας υγείας ουσιαστικά συνηγορούν την πραγματική και ουσιαστικά πτώχευση του κράτους με την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να έχουν "εστιάσει" στο πλεόνασμα αδιαφορώντας επί του παρόντος για οτιδήποτε άλλο. Και βεβαίως μέσα σε όλα αυτά το "τέρας" της ανεργίας συνεχίζει να καταβροχθίζει τους πολίτες της χώρας οι οποίοι μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον επιλέγουν το εξωτερικό ως έσχατη λύση για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη