ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Γιατί βρέθηκαν ανοικτά του Καστελλόριζου;;;
Με έμπρακτο τρόπο θέλησε να δείξει η Μόσχα τη στήριξή της στην Αθήνα, στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση της Αθήνας η οποία βλέπει ως έμπρακτη αναγνώριση της ελληνικής κυριαρχίας και αρμοδιότητας για κάθε δραστηριότητα που εκτυλίσσεται εντός του FIR Αθηνών την άδεια που ζήτησαν οι Ρώσοι, προκειμένου να κάνει ασκήσεις από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 4 το απόγευμα στην περιοχή νότια και ανατολικά του Καστελλόριζου το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».

Πηγές ανέφεραν ότι το ανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύεται για στρατιωτικές ασκήσεις είναι ο 30ός μεσημβρινός, ο οποίος αποτελεί το σημείο όπου συναντώνται τα FIR Αθηνών και Λευκωσίας. Οι λεπτομέρειες έγιναν γνωστές από τη ΝΟΤΑΜ υπ’ αριθμόν Α2414/16 που εκδόθηκε από την Αθήνα. Έκπληξη προκάλεσε ότι μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε υπάρξει τουρκική απάντηση. Στην αεροπορικής φύσης άσκηση θα συμμετάσχουν, κυρίως, ελικόπτερα και αεροπλάνα που μεταφέρονται από το «Κουζνέτσοφ», το οποίο θα πλέει ακόμη νοτιότερα από την περιοχή που έχει δεσμευθεί.

Η κίνηση αυτή έχει σημασία καθώς αεροπορικές εξορμήσεις από το «Κουζνέτσοφ» θα μπορούσαν να γίνουν και δίχως την άδεια των Αθηνών, στα διεθνή ύδατα λίγο νοτιότερα, εντός του αιγυπτιακού FIR. Ο ρωσικός στολίσκος περνά από χθες νότια της Κρήτης με κατεύθυνση προς την Αίγυπτο. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάποια από τα ρωσικά πλοία θα δέσουν σε λιμάνια της Αιγύπτου, γεγονός που εκλαμβάνεται και ως κίνηση υποστήριξης της κυβέρνησης Σίσι, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, παρά την έμπρακτη βοήθεια που λαμβάνει τόσο από τη Μόσχα όσο και από την Ουάσιγκτον. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες έγιναν στην Αίγυπτο κοινές ασκήσεις Αιγύπτου Ρωσίας, με τους Ρώσους να πατούν για πρώτη φορά το πόδι τους στην Αφρική.
Πηγή: http://www.makeleio.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B2/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΈΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΎΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΎΣ - ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΣΑΡΗΣ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ)