Η περιβόητη φιλοξενία των αρχαίων Ελλήνων





Στεφανία Λυγερού

(Να πούμε και το οξύμωρο, αυτοί που σαν καραμέλα την χρησιμοποιούν ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ την ιστορία των Ελλήνων -δεν πιστεύουν ούτε σε πατρίδες ούτε σε ιστορία.)


Οι αρχαίοι Έλληνες φιλοξενούσαν ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ!!!! και για το ΜΙΚΡΟ χρονικό διάστημα, που έκαναν το πέρασμά τους από την χώρα μας.


Ο καθένας μας είναι πολύ φιλόξενος όταν έχει επισκέπτες, που θα μείνουν σπίτι του 2 μέρες, άντε το πολύ μία βδομάδα. Αν σου κάτσει ο άλλος έναν μήνα;;;;; Αν κάτσει ένα χρόνο;;;;;; Αν κάτσει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;;;;; Θα τον φιλοξενείς; Και άλλη ερώτηση: Με χαρά;;;;


Οι αρχαίοι μας πρόγονοι με χαρά θα φιλοξενούσαν τους περαστικούς ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;;;


Ένα δεύτερο: Οι αρχαίοι πρόγονοι ΕΥΠΟΡΟΙ φιλοξενούσαν τους περαστικούς! Όχι ο φτωχός! να μην έχει ο ίδιος να φάει και να τρώει ο φιλοξενούμενος!


Ο κάθε άνθρωπος, όταν περνάει δύσκολα, θα βρεθεί στην ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ να αρνηθεί να φιλοξενήσει κάποιον. Και θα αρνηθεί ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!!! Επειδή δεν μπορεί να του προσφέρει την φιλοξενία που θα ήθελε!!!!! Επειδή ΕΙΜΑΣΤΕ ο πιο φιλόξενος λαός!!!
Στην Κρήτη δεν μπορείς να πας σ’ ένα σπίτι και να μην φας!! Απαγορεύεται, κάτι σαν νόμος. ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ο άνθρωπος αν δεν μπορεί να σε ταΐσει!!! Προσβάλλεται!! Θα προτιμήσει να σου δώσει το φαΐ του κι εκείνος να μην φάει!!! Αυτό σημαίνει επίπεδο, αυτό σημαίνει ηθική, αυτό σημαίνει φιλοξενία!!! Στην υψηλή της μορφή.


Για πόσο καιρό θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό;;;;; Ο πιο αξιόλογος άνθρωπος, ο πιο ηθικός, ο πιο περήφανος, πόσο καιρό θα μπορούσε να σε ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ και να σου δίνει το φαΐ που ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ;;; και να μένει ο ίδιος νηστικός;;;;


Όποιος δεν τα βλέπει αυτά, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ!!! με την υψηλή έννοια της λέξης, που τίμησαν τόσο οι αρχαίοι μας πρόγονοι ΑΛΛΑ ΚΑΙ συνεχίζει μέχρι σήμερα ο Έλληνας να την τιμά !!!
http://www.freepen.gr/2016/10/blog-post_3978.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη