Ο Αμερικανικός στρατός είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για επίθεση στην Βόρεια Κορέα μαζί με Νότια Κορέα και Ιαπωνία






Ο αμερικανικός στρατός ευρίσκεται σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα και αναμένει την τελική εντολή για εμπλοκή με τη Βόρεια Κορέα.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας τονίζουν ότι η Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει πολυάριθμες προκλήσεις με δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς από υποβρύχια ή σιλό SLBM.

Όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι σε κόκκινο συναγερμό στις αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία λόγω της αναμενόμενης πρόκλησης της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια της επερχόμενης επετείου, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.



Ο επικεφαλής της αμερικανικής Διοίκησης Ειρηνικού , Ναύαρχος Χάρι Χάρις, δήλωσε ότι το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που σταθμεύει στην βάση Yokota Air Base στην Ιαπωνία, είναι «έτοιμο να πολεμήσει και απόψε εάν χρειαστεί με τη Βόρεια Κορέα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Upi.com»

Ο Αμερικανός ναύαρχος δήλωσε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια τελετής που παραβρέθηκε μαζί με τον αντιπτέραρχο Jerry Martinez, ο οποίος είναι διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Ήδη σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα ευρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις στην περιοχή.

Οι Αμερικανοί ανώτατοι αξιωματικοί που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον Ιάπωνα υπουργό Άμυνας Tomomi Inada σχετικά με την ενισχυμένη συνεργασία, περιγράφουν ως άκρως προκλητικές τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων των εκτοξεύσεων πυραύλων και των πυρηνικών δοκιμών, αναφέρει η ιαπωνική τηλεόραση Asahi TV.


Ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών είπε επίσης ότι υπάρχει χώρος για συζήτηση σχετικά με την πρόοδο της Βόρειας Κορέας, εφόσον η ηγεσία της χώρας το επιθυμεί.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη όλα τα δυνατά μέτρα για να υπερασπιστούμε την πατρίδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Αμερικανός ναύαρχος .

Η κλιμάκωση των εντάσεων στη χερσόνησο και η συνέχιση της εντάσεως μεταξύ των τριών χωρών και της Βόρειας Κορέας , προμηνύουν «καταιγίδες στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού» όμοιες με αυτές που έπνεαν στον πόλεμο της Κορέας το 1951.

Στο παιχνίδι αναμένεται να εισέλθει και η Κίνα η οποία έχει αμυντική συμμαχία με την Βόρεια Κορέα, περιπλέκοντας την κατάσταση.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη θα συναντηθεί με αξιωματούχους στο Τόκιο και τη Σεούλ για να συντονίσουν τις διεθνείς κυρώσεις.

Ο πλανήτης είναι σε αναβρασμό από τα Ουράλια και την Μ.Ανατολή έως τα βουνά της Κορέας και την θάλασσα του δυτικού Ειρηνικού Ωκεανού.




pentapostagma

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη