ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ… ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ???





Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν μεγάλο σκάνδαλο αναφέρεται ότι την ίδια ώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται σκληρός στην Συρία, στην πρωτεύσασα Δαμασκό βρήκαν την ευκαιρία να οργανώσουν μια μεγάλη χορευτική ερωτική γιορτή με την χαρακτηριστική ονομασία, «I love Damascus», δείχνοντας το μεγάλο… μαρτύριο των κατοίκων της.

Η γιορτή προβλήθηκε από το facebook και προσέλκυσε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής που συγκεντρωθήκαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Συρίας γιορτάζοντας τον…έρωτα με χορούς και άλλα τραγελαφικά στιγμιότυπα.





Οι φωτογραφίες selfie από πολλούς που αποθανάτιζαν τις όμορφες και ερωτικές αυτές στιγμές. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός μετέχοντος στο μεγάλο αυτό πάρτι, του Majd Saleh, που έγραψε στο face book «τώρα ετοιμάζομαι να πάω να χορέψω μέχρι το πρωί»!


Κάποιοι βέβαια αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατό ενώ να καίγεται το Χαλέπι στην Δαμασκό να οργανώνουν χορευτικές φιέστες, όπως ο Mustafa Caviş που αναρωτήθηκε επίσης στο face book ότι «ενώ άνθρωποι σκοτώνονται πως έχουμε εμείς την διάθεση να… χορεύουμε!»



Πάντως η μεγάλη αυτή φιέστα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και όπως έγινε γνωστό πήραν μέρος χιλιάδες κάτοικοι που χόρεψαν και γλέντησαν μέχρι πρωίας.

Εμείς πάντως θα περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες τα νέα κύματα αυτών των… δυστυχισμένων και κυνηγημένων προσφύγων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη