Γενοκτονία: 80.000 εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα!
Ο αριθμός των εκτρώσεων που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα είναι πλέον ο ίδιος με αυτών των γεννήσεων, δηλαδή 80.000! Ανησυχητικό είναι το ότι, το 50% των αμβλώσεων γίνεται σε ανήλικα κορίτσια! Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζει νέα βρεττανική μελέτη την οποία συντόνισαν οι Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του University of London.

Για την απελπιστική αυτή κατάσταση, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Princess Royal University Hospital του Λονδίνου, τόνισε σχετικά ότι οι εκτρώσεις έχουν οδυνηρές σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες ειδικά στις έφηβες. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Οι κοπέλες στιγματίζονται σωματικά και ψυχικά, αφού πολλές από τις συνέπειες τις ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους». Και συνέχισε με τα τραγικά επακόλουθα: «Οι σωματικές επιπτώσεις μιας άμβλωσης μπορεί να είναι προσωρινές όπως οι επιμολύνσεις, τα θρομβοεμβολικά επεισόδια, οι αιμορραγίες, η διάτρηση της μήτρας, ο τραυματισμός του εντέρου, η ρήξη του τραχήλου της μήτρας και ο τραυματισμός του ουρητήρα, ενώ ένα 5% των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε έκτρωση υφίσταται μόνιμη στειρότητα. Επίσης αμερικανικές έρευνες ενοχοποιούν τις εκτρώσεις για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού».

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 27% των Ελληνίδων καταφεύγει στο «χάπι της επόμενης ημέρας» , προκειμένου να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πέρυσι πουλήθηκαν δύο εκατομμύρια δισκία, ενώ τα «κλασικά» νεότερης γενιάς αντισυλληπτικά χάπια τα χρησιμοποιεί μόλις το 3% των Ελληνίδων.

Τόσο η ελλιπής ενημέρωση των νέων όσο και η περιρρέουσα νοοτροπία που καλλιεργείται γύρω από τα θέματα αυτά, φαίνεται ότι προκαλούν αυτήν την απόφαση σε πολλούς νέους ανθρώπους. Οι εκτρώσεις δεν αποτελούν μόνο ένα κίνδυνο για το δημογραφικό άξονα της χώρας, αλλά και ένα μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΈΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΎΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΎΣ - ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΣΑΡΗΣ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ)