Κάτι που θα χρειαστούμε σύντομα – Σακίδιο φυγής




Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Όπως έχουμε περιγράψει και στο σκοπό αυτού του ιστολογίου, σε πρώτη φάση θα προτείνουμε λύσεις για τον απλό κόσμο, που δεν μπορεί να διαθέσει τους αυξημένους πόρους (χρήματα) που απαιτούνται για ένα πλήρες σακίδιο επαγγελματικής διαβίωσης (που έχει κόστος περίπου 600 ευρώ), ενώ κατά 99,9% όχι μόνο δεν ξέρει τι είναι όλα αυτά που περιέχει, αλλά το χειρότερο δεν ξέρει τις δυνατότητές του και φυσικά μπορεί να προκαλέσει τον τραυματισμό το δικό του και των μελών της ομάδας του.

Έχω γράψει αρκετά άρθρα για το σακίδιο επιβίωσης, αλλά θεωρώ ότι μετά από 3 χρόνια εμπειρίας και εφαρμογής των μεθόδων από τα μέλη της οικογενείας μου, αλλά και της υπόλοιπης ομάδας, που δεν έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, η παρακάτω σύνθεση είναι η ιδανική και το κόστος δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ (μαζί με το σακίδιο):

1) Εμπλουτισμένες τροφές σε σκόνη (όπως οι Φρουτόκρεμες – 9 μερίδες ανά άτομο)

2) Εμπλουτισμένο γάλα σε σκόνη (προτείνεται το +6μ βρεφικό γάλα σε σκόνη, 6 μερίδες).

3) 3 λίτρο νερό ανά άτομο

4)Ένα πολυεργαλείο (με πριονάκι, μαχαίρι, κουτάλι κλπ) ανά άτομο.

5)Ένα φακό led κεφαλής ανά άτομο.

6)Δέκα μπαταρίες ανά άτομο.

7)Ένα κουτί μωρομάντηλα των 60 τμχ, ανά άτομο.

8) Ένα θερμό ή παγούρι με ισοθερμική θήκη και καπάκι ποτήρι – κούπα (θα χρησιμοποιείται και ως ποτήρι και ως βαθύ πιάτο .

9) Ένα φίλτρο νερού – παγουρίνο


10) Ένα μπουκαλάκι 60ml υγρή στέβια (αντί για Ζάχαρη)

11) Μια σοκολάτα ανά άτομο.

12)Αναπτήρας ή σπίρτα ή άλλος μηχανισμός πρόκλησης φωτιάς.

13) Ένα σετ πρώτων βοηθειών (που θα περιλαμβάνει γάζες, κρέμα για εγκαύματα, ψαλίδι, ράμματα, ιώδιο, φάρμακα για διάρροια και δυσπεψία, 12 δισκία καθαρισμού νερού, επίδεσμο, αντιυσταμινικά, γάντια, χάπια κορτιζόνης, αμπούλες καθαρού νερού και τυχόν φάρμακα ειδική θεραπευτικής αγωγής που λαμβάνεται).

14) Σετ αδιάβροχα (παντελόνι, χιτώνιο)

15) Αναδιπλούμενο πριονάκι

16) Σπάγγο

Φιλικές συμβουλές
1. : Το κόστος αγορά όλων των υλικών μπορεί να συρρικνωθεί δραστικά αν προμηθευθείτε μαζικά σακίδια σε ποσοστό μέχρι και 30-40% ή και ακόμα περισσότερο εφόσον μαζευτείτε πάνω από 15-20 άτομα κάνοντας απευθείας συμφωνία με ελληνική εταιρεία, χωρίς μεσάζοντες. Στην δική μου ομάδα, που αγοράσαμε μαζικά 18 σακίδια με όλα τα υλικά που περιγράφουμε παραπάνω, το μέσο κόστος αγοράς έφθασε τα 74 ευρώ για τα σακίδια ενηλίκων και 52 ευρώ για τα σακίδια ανηλίκων – παιδιών).

2.: Προσωπικά προτείνω σε όλους τους φίλους να έχουν ένα πλήρες σακίδιο ανά ενήλικα, με υπολογισμένες τις τροφές και για ένα βρέφος ή νήπιο ή έναν υπεργηρο. Τα παιδιά άνω των 6 ετών μπορούν και πρέπει να έχουν δικά τους σακίδια, μόνο με τροφές για τον εαυτό τους, 1,5 λίτρο νερό σε δύο δοχεία των 0,75ML και κουτί πρώτων βοηθειών ανηλίκων. Με τον τρόπο αυτό το σακίδιο ενηλίκων και δεν ζυγίζει πάνω από 8-9 κιλά και των ανηλίκων 3,5-4 κιλά και όλη η οικογένεια είναι καλυμμένη σε περίπτωση ανάγκης.

3. Μην κάνετε το λάθος και πάρετε πχ Γάλα σε σκόνη ή βρεφικές κρέμες και τις χωρίσετε μόνοι σας σε μερίδες, χωρίς να έχετε την συσκευές αφαίρεσης αέρα και στεγανής συσκευασίας. Αν το κάνετε αυτό μετά την τρίτη ημέρα οι τροφές καθίστανται ΑΧΡΗΣΤΕΣ και αρχίζει η αλλοίωση τους. Προτιμότερο είναι να έχετε ολόκληρο κουτί τροφής.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το άρθρο αυτό είναι μέρος μια συγκεκριμένης λογικής επιβίωσης και εν συνεχεία διαβίωσης ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

Η λογική των υλικών του σακιδίου, που είναι σε συνέχεια των άρθρων που σας παρουσιάζουμε, μπορεί να εφαρμοσθεί σε τρία στάδια :
α)Κατά τη Διαδρομής φυγής (Το πρόβλημα των τριών πρώτων ημερών) προς τον ΒΧΔ.
β)Κατά τις κρίσιμες 3-4 ημέρες παραμονής στα Safecamps
γ)Κατά την παραμονή στο σπίτι μας, εφόσον η δυσμενής κατάσταση μας έπιασε στον ύπνο.

WOW : https://www.wowapp.com/w/zaxarias/Zaxarias-Mytilinios
FACEBOOK: https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios
GOOGLE +: +Ζαχαρίας Μυτιληνιός
etoimotita-enallaktiki-diaviosi

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη