Η ΠΟΝΗΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΑΛΕΞΑ) ΠΟΥ «ΤΡΩΕΙ» ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Ένα από τα σημαντικά στελέχη της λέσχης Μπίλντεμπεργκ σύμφωνα με την Άμαζον είναι o Jeff Bezo. Ο κύριος αυτός κατασκεύασε ένα καινούργιο είδος υπολογιστή που μιλάει σαν άνθρωπος και έχει άπειρες δυνατότητες να ξεπεράσει τον ανθρώπινο νου και στο τέλος να κυριαρχήσει επάνω του.

Το νέο αυτό κατασκεύασμα προσφέρεται σε πολύ λογικές τιμές για να το αποκτήσουν όλο και περισσότεροι. Έχει παρουσιαστεί με την δυνατότητα να το αποκτήσει μια μέσης οικονομικής επιφάνειας οικογένεια και έτσι με εύκολο τρόπο να εγκατασταθεί μέσα στα σπίτια κυριαρχώντας στην ζωή των ανθρώπων. Ο μεγάλος αδελφός στην τελειότερη μορφή του.Ο ίδιος ο Όργουελ όταν έγραφε το μνημειώδης έργο του για τον μεγάλο αδελφό (1984), δεν μπορούσε να φανταστεί πώς μετά από πολλά χρόνια αυτός ο μεγάλος αδελφός που περιέγραψε στο έργο του, με την μορφή της Αλέξας θα μπορούσε πανταχού παρών να ελέγχει και την παραμικρή κίνηση των ανθρώπων (τύφλα να έχουν όλες οι μυστικές υπηρεσίες).

Θα εμφανίζεται σαν φίλος, σαν βοηθός, σαν αυτός που υποτίθεται ότι θα λύνει όλα τα καθημερινά προβλήματα αλλά στην πραγματικότητα θα εξουδετερώνει την δυνατότητα σκέψεως, θα αντικαθιστά την κριτική ικανότητα και στο τέλος και το πιο φρικτό, θα καταργήσει το αυτεξούσιο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος θα γίνει πειθήνιο όργανο της Αλέξα.

Με την Αλέξα πλέον δεν θα χρειάζεσαι φίλους , δεν θα χρειάζεσαι συγγενείς , δεν θα χρειάζεσαι κανέναν γιατί η Αλέξα θα είναι το παν χωρίς την ανθρώπινη ύπαρξη, χωρίς επαφές και το κυριότερο από όλα, χωρίς τον ίδιο τον Θεό.
Μια από τις παρενέργειες της παρουσίας της Αλέξα μέσα στην οικογένεια είναι συχνά και οι ανεξέλεγκτες επιθυμίες που θα προσπαθεί να ικανοποιήσει προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.
Ένα μικρό παιδί μιας οικογένειας έκανε μια παραγγελία στην Αλέξα και η Αλέξα, χωρίς κριτήριο αν δηλαδή η παραγγελία αυτή είναι ωφέλιμη ή όχι για το παιδί, έσπευσε να την ικανοποιήσει. Σκεφτείτε να ζητούσε το παιδί ένα πραγματικό πιστόλι.

Η Αλέξα έχει και τις δίκες τις πονηρές διασυνδέσεις όταν σε έναν διάλογο μια κυρία που την είχε στο σπίτι της την ρώτησε: Αλέξα τι είναι η CIA; Εκείνη απήντησε ότι είναι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών Ηνωμένων Πολιτειών (United States Central Intelligence Agency).
Το γεγονός ότι ήξερε τι είναι η CIA δεν ήταν περίεργο, όταν όμως την ρώτησε «τι σχέση έχεις εσύ με την CIA», υπήρξε σιγή ιχθύος από πλευράς της Αλέξας παρά το ότι απαντά στα πάντα.

Άλλη μια επικίνδυνη παρενέργεια της Αλέξα φάνηκε από την εντολή που της έδωσαν «σβήσε το φώς», αποκαλύπτοντας ότι έχει την δυνατότητα ακόμη και να κόβει το ρεύμα και να αναβοσβήνει τις παροχές ενέργειας.

Η Αλέξα κάνει τα πάντα: ετοιμάζει το πρωινό, κλείνει τα ραντεβού, κανονίζει τις τρέχουσες δουλείες, ρυθμίζει τις σχέσεις και τις επαφές και στο τέλος γίνεται ο άλλος εαυτός που κυριαρχεί στο πραγματικό εαυτό.


Με την Αλέξα και όλα τα παράγωγα κινητά κομπιούτερ Facebook και λοιπά γινόμαστε τα πιόνια μιας μεγάλης σκακιέρας και δεν ελέγχουμε τίποτα καθώς τα πάντα στην ζωή μας τα ρυθμίζουν άλλοι.
Θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο που ακόμα και στα μικρά παιδιά μας στα οποία κάναμε δώρο κάποιο μικρό ζωάκι τώρα θα τα προσφέρουμε το έξυπνο ηλεκτρικό σκυλάκι. Αυτό το σκυλάκι όμως θα είναι επίσης μέσα στο σχέδιο παρακολούθησης των πάντων.

Η τεχνολογική Βαβέλ της ανθρώπινης απληστίας οδηγεί μοιραία στην αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας λέει ο Στήβεν Χόκινγκ παρόλο που είναι φανατικός οπαδός της τεχνολογικής εξέλιξης.
https://youtu.be/8iwE3z3zUfM
Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες — 1 2

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΈΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΎΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΎΣ - ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΣΑΡΗΣ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ)