ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ! Η επίσημη πρόβλεψη της «Αccuweather» για την Ευρώπη και την Ελλάδα


Το «σκηνικό» του καιρού στην Ευρώπη προβλέπει η Accuweather που έβγαλε
την επίσημη πρόβλεψη της. Ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωση για την Γηραιά Ήπειρο, από τις Σκανδιναβικές χώρες μέχρι την Μεσόγειο:


Βορειοδυτική Ευρώπη
Σύμφωνα με την εκτίμηση των μετεωρολόγων, υψηλές πιέσεις βόρεια του Ηνωμένου Βασιλείου θα δημιουργήσουν έλλειψη σοβαρών υφέσεων σε Αγγλία, Ιρλανδία και τα βόρεια τμήματα της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οι θερμοκρασίες στις περιοχές αυτές θα είναι κοντά στα κανονικά επίπεδα ή λίγο κάτω από αυτά.
Αντίθετα, έναν κρύο χειμώνα αναμένεται να βιώσει η Σκανδιναβία, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της δεξαμενής ψύχους που θα δημιουργηθεί τους χειμερινούς μήνες. Σύντομες θα είναι οι καταβάσεις ψυχρών αερίων μαζών προς τα νότια και την κεντρική Ευρώπη.Ανατολική και κεντρική Ευρώπη
Το πρώτο μισό του χειμώνα στην Δανία, τη Γερμανία και ανατολικότερα μέχρι την Πολωνία, θα χαρακτηρίζεται από μικρές εξάρσεις ψύχους καθώς η ψυχρή λίμνη θα εξακολουθεί να σχηματίζεται πάνω από τη Σκανδιναβία.
Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του χειμώνα, θα είναι αρκετά συχνές οι επισκέψεις ψυχρών αερίων μαζών νοτιότερα, που θα φτάνουν μέχρι το Βερολίνο, τη Βαρσοβία και το Μίνσκ. Το ψύχος που θα συνδυάζεται με ατμοσφαιρικές διαταραχές από τη Μεσόγειο, θα προκαλεί σημαντικές χιονοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

Μεσόγειος
Καθώς ο αντικυκλώνας στον βόρειο Ατλαντικό θα λειτουργεί σαν εμποδιστής για τα συστήματα στα βόρεια, συνεχείς υφέσεις θα επισκέπτονται τη Μεσόγειο ακολουθώντας μία ανατολική τροχιά, περνώντας πάνω από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τα Βαλκάνια. Στις παραμεσόγειες περιοχές, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά μαλακός, με τη μέση θερμοκρασία να είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αντίθετα οι βροχοπτώσεις θα είναι περισσότερες από τα κανονικά, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του χειμώνα όπου σοβαρά ύψη χιονιού θα πέσουν στις Άλπεις.

Ανατολική Μεσόγειος και Ελλάδα
Η Ελλάδα σε αυτές τις περιπτώσεις συνοπτικής κυκλοφορίας επηρεάζεται από συνεχείς ελεύσεις διαταραχών από τα δυτικά με τροχιά από τα δυτικά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά. Οι υφέσεις αυτές προκαλούν έντονες καταιγίδες και αφήνουν μεγάλα ύψη νερού κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και σε δεύτερη φάση στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Όπως τονίζουν οι Αμερικάνοι μετεωρολόγοι, θα πρέπει να περιμένουμε συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα με τη μορφή καταιγίδων, χαλαζιού και ισχυρών ανέμων. Οι συνοπτικοί άνεμοι σε αυτές τις περιπτώσεις πνέουν από τα νότια μεταφέροντας υγρές και θερμές αέριες μάζες στη χώρα μας. Τέλος, η μέση θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλότερα από το μέσο όρο των προηγούμενων ετών, επίπεδα.


Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/10/ccuweather.html#ixzz3oXyV4jlt

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο