Ξέφυγαν στη Τουρκία: Προειδοποίησαν τις ΗΠΑ ότι θα κτυπήσουν με πυραύλους… (βίντεο)





Ευθεία απειλή κατά των ΗΠΑ, ότι θα κτυπηθούν ανηλεώς από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αν συνεχίσουν να υποστηρίζουν το αντάρτικο των Κούρδων της Τουρκίας (ΡΚΚ) και το αντίστοιχο της Συρίας (ΥΡDΤ) εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση κατά της Ουάσιγκτον!


Σε δηλώσεις του του σε τηλεοπτικό Oda TV, και ραδοφωνικό (CRI FM) σταθμό ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, Ιλνούρ Τσεβίκ, κλήθηκε (με στημένη ερώτηση, φυσικά…), να σχολιάσει την παρουσία αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία δίπλα στις δυνάμεις του κουρδικού YPG τους οποίους οι Τούρκοι αποκαλούν ως «συριακή συνέχεια» του PKK, του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, που αποκαλεί «τρομοκράτες».

«Τί θα λέγατε στις ΗΠΑ; Λειτουργούν [οι Αμερικανοί στρατιώτες] ως ασπίδα για τους τρομοκράτες του PKK. Έχουν γίνει ασπίδα ώστε να μην μπορούμε να τους πλήξουμε».

Ιλνούρ Τσεβίκ: «Το δεδομένο ότι πήγαν εκεί οι Αμερικανοί δεν σημαίνει τίποτα. Εάν οι τρομοκράτες του PKK συνεχίσουν να επιχειρούν στην Τουρκία και όπως γνωρίζετε ξεγλιστρούν από τα σύνορα στη βόρεια Συρία και μετά πάλι διεισδύουν στη χώρα μας μέσω αυτής της περιοχής, δεν σημαίνει τίποτα Θυμάστε τί συνέβη στο Daesh [ISIS]; Ένα βράδυ ξαφνικά μπήκαμε στην Συρία και φτάσαμε στην Αλ Μπαμπ. Το ίδιο ισχύει και για τη βόρεια Συρία.


Εάν οι δυνάμεις μας προωθηθούν αρκετά μακριά και τα αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα είναι ήδη εκεί…

Θα μπορούσατε να δείτε αρκετούς πυραύλους να πλήττουν τους Αμερικανούς κατά λάθος».

Είναι η πρώτη φορά που η Αγκυρα απειλεί την Ουάσιγκτον με θανάτους αμερικανικού προσωπικού από τουρκικά πυρά έστω και κατά λάθος και είναι ενδεικτικό του επίπέδου αυτονόμησης της Τουρκίας απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και της αποφασιστικότητας της Αγκυρας να μην επιτρέψει την δημιουργία κουρδικού κράτους.

Στην φωτό, Αμερικανοί, στελέχη των ειδικών δυνάμεων, στην Βόρεια Συρία, με στολές του YPG, συμμάχουν του ΡΚΚ.


Μια συνολική εξέλιξη που μόνο ως «δυσμενής» μπορεί να χαρακτηριστεί αφού οι ΗΠΑ σε όλες τις περιπτώσεις αποτελούν την μοναδική «εξωτερική» ασπίδα της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Αλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το σύνολο σχεδόν του «μίνι» εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας που έχει ανακοινωθεί αφορά μεταχειρισμένο υλικό από τις ΗΠΑ (ενίοτε πανάκριβο) ή αναβαθμίσεις αμερικανικών συστημάτων και μόνο.

Aναβάθμιση Ρ-3Β, αγορά 15 CH-47D Chinook, παραλαβή 2 α/τ Arleigh Burke από το 2020, 70 ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης OD-58D κλπ.

Το ζήτημα είναι ότι ανάλογες απειλές προέρχονται μόνο από την Βόρειο Κορέα κατά των ΗΠΑ, αλλά στην περίπτωση της Τουρκίας (ο Ιλνούρ Τσεβίκ είναι σα να μιλάει ο Ρ.Τ.Ερντογάν) οι Αμερικανοί κυριολεκτικά «έχουν καταπιεί την γλώσσα τους». Και αυτό πρέπει να αξιολογηθεί ανάλογα από την Αθήνα.

Γιατί αύριο θα μπορούσε να υπάρξει ανάλογη κίνηση και κατά π.χ. αμερικανικού πλοίου που θα έμπαινε ενδιάμεσα Ελλάδας και Τουρκίας.

Οσοι ελπίζουν σε αυτοματοποιημένη αμερικανική αντίδραση καλό είναι να αναθεωρήσουν την εκτίμησή τους…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη