Οδηγίες από το CNN: Τι πρέπει να περιέχει το κουτί επιβίωσης, αν τα ζόμπι καταλάβουν τον πλανήτη;Αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο αποτελεί η σειρά "Walking Dead".

Έτσι, το CNN αποφάσισε να προετοιμάσει τον κόσμο αν τελικά αυτά ξεχυθούν στους δρόμους, όπως στο σενάριο της σειράς.

Ειδικότερα, συνδυάζοντας πληροφορίες του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ και στοιχεία από το βιβλίο «Ο οδηγός επιβίωσης από Ζόμπι» του Μαξ Μπρουκς, που θεωρείται ειδικός επί του θέματος, το αμερικανικό δίκτυο έφτιαξε ένα κουτί επιβίωσης για την περίπτωση που συμβεί η... αποκάλυψη και στο δημοσίευμα ενημερώνει τους αναγνώστες του τι θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους για να αντέξουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικά χρόνια, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε εκπονήσει κανονικό σχέδιο για την... αντιμετώπιση ανάλογου περιστατικού που εμπεριέχει εισβολή... ζόμπι.

Αναλυτικότερα, τι θα χρειαστείτε, σύμφωνα με το CNN:

Νερό
Απαραίτητο τόσο για κατανάλωση, όσο και για λόγους υγιεινής και για το μαγείρεμα. Προτεινόμενη ποσότητα είναι 4 λίτρα την ημέρα για κάθε άτομο.

Τρόφιμα
Οτιδήποτε χρειάζεται ψυγείο είναι περιττό, καθώς δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε μία αποκάλυψη των ζόμπι. Αντί αυτού προτείνονται τρόφιμα όπως νιφάδες πατάτας, ξηρό γάλα, αποξηραμένες νιφάδες σπανακιού και βέβαια κονσέρβες.


Προμήθειες πρώτων βοηθειών
Απαραίτητο για την αντιμετώπιση κοψιμάτων και αμυχών. Επίσης, όσοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή πρέπει να έχουν αποθηκευμένα φάρμακα μίας εβδομάδας.

Υγιεινή
Σε μία τέτοια κρίση, οι κανόνες υγιεινής μπορεί να αποδειχθούν σωτήριοι για τη ζωή κάποιου. Ετσι πρέπει να υπάρχουν αποθέματα σε υγρό σαπούνι, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμα και χαρτοπετσέτες.

Ρουχισμός
Απαραίτητες μερικές αλλαξιές ρούχων, όπως και μία κουβέρτα.

Σημαντικά έγγραφα
Πρέπει να υπάρχουν αντίγραφα όλων των σημαντικών εγγράφων, όπως το δίπλωμα οδήγησης, το διαβατήριο, το πιστοποιητικό γέννησης, έγγραφα που αφορούν κάποια σημαντική πάθηση, αλλά και τηλέφωνα επικοινωνίας με μέλη της οικογένειας.

Εργαλεία
Ενα μαχαίρι, κολλητική ταινία, επιπλέον μπαταρίες είναι όλα απαραίτητα. Επίσης, ένα ραδιόφωνο- που να λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια κατά προτίμηση- αλλά και αντικείμενα όπως μία λάμπα που επιπλέει καλό είναι να υπάρχουν.

Λοστός
Σύμφωνα με τον οδηγό επιβίωσης από ζόμπι, του Μαξ Μπρουκς, είναι πολύ πιο εύκολο να τρέξει κανείς, παρά να σταματήσει και να αντιμετωπίσει ένα ζόμπι. Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, τα ζόμπι κινούνται αργά, οπότε αν βρεθεί κανείς αντιμέτωπος με ένα από αυτά, ίσως ένας λοστός να αρκεί για να το εμποδίσει να του κάνει... ό,τι κάνουν τα ζόμπι στους ανθρώπους.

πηγή

- See more at: http://www.hellas-now.com/2015/10/cnn.html#sthash.lIIR1awM.dpuf

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο