Χρησιμοποιείς φούρνο μικροκυμάτων;;; ΜΑΘΕ πόσο ασφαλές είναι! - Τι λένε οι ειδικοί;;;




Oλοι κάποια στιγμή έχουμε ακούσει πώς ο φούρνος μικροκυμάτων αφαιρεί τη θρεπτική αξία των τροφίμων που τοποθετούμε σε αυτό για να τα ζεστάνουμε. Ποια, όμως,... είναι τελικά η αλήθεια; Τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από το γυαλί του φούρνου μικροκυμάτων;

Σύμφωνα με το CNN εάν χρησιμοποιείται τον φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνετε το φαγητό σας δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε, καθώς θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μαγειρέματος και ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να διατηρήσουν τα τρόφιμα τις βιταμίνες τους και τα μέταλλά τους. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν να τοποθετείται στα τρόφιμα που βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων και μια μικρή ποσότητα νερού για να δημιουργείται ατμός, καθώς έτσι θα καταφέρετε να φτιάξετε ένα φαγητό που θα έχει διατηρήσει τις περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά από ότι αν το είχατε μαγειρέψει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαιτολόγος Κάθριν Ανταμς Χατ μιλώντας στο CNN τονίζοντας πως κάθε φορά που μαγειρεύετε ένα τρόφιμο θα έχετε κάποια απώλεια θρεπτικών ουσιών, σημείωσε πως η καλύτερη μέθοδος για να απολέσει ένα φαγητό όσο το δυνατό λιγότερα θρεπτικά συστατικά είναι να μαγειρευτεί γρήγορα, να εκτεθεί όσο το δυνατό λιγότερο σε υψηλές θερμοκρασίες και με μια μικρή ποσότητα υγρού.
Το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει κακό στο φαγητό σας που έχει τοποθετηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων είναι να μην έχετε χρησιμοποιήσει το σωστό σκεύος. Στην περίπτωση αυτή, ναι, υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσουν στο φαγητό ανθυγιεινές χημικές ουσίες.
Μάλιστα, ο φούρνος μικροκυμάτων, μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τη θρεπτική αξία ορισμένων τροφίμων, καθώς κάνει τα καροτονοειδή στις τομάτες και τα καρότα πιο εύληπτα για το σώμα μας, τη βιοτίνη που περιέχουν τα αβγά πιο εύπεπτη, ενώ η θερμοκρασία που αναπτύσσεται σκοτώνει τα βακτήρια που υπάρχουν στις τροφές και μπορεί να μας προκαλέσουν διάφορες ασθένειες.






http://athensmagazine.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη