Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη


Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση με τη διαπραγμάτευση εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας τη μεγαλύτερη δυσκολία στο θέμα των πλειστηριασμών. Διαβεβαίωσε πάντως ότι θα βρεθεί λύση για όσους έχουν πραγματική αδυναμία να
εξυπηρετήσουν τις δόσεις τους.

«Υπάρχει μια δυσκολία στη διαπραγμάτευση, γνωστά τα μέτωπα που είναι ανοιχτά, σημαντικότερη δυσκολία υπάρχει στο θέμα των πλειστηριασμών καθώς η τρόικα επιμένει» αναγνώρισε ο υπουργός.

Διεμήνυσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

«Εγώ είμαι κατά της έντονης δραματοποίησης αυτών των διαφωνιών. Πιστεύω ότι με καλή διάθεση μπορεί να υπάρξει μια λογική λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη στάση της ότι η πρώτη κατοικία των αδύναμων πρέπει να προστατευτεί, με σχετικές τροποποιήσεις για να μην κρύβονται άνθρωποι που έχουν δυνατότητα να πληρώσουν.

«Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ενα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία» διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα, συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν» σημείωσε.
http://newpost.gr/
http://www.triklopodia.gr/2013/12/blog-post_8739.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη