Λεφτά υπάρχουν γι' αυτούς που τα ...έφυγαν! Υπάλληλος με καταθέσεις 700 εκ. και ανεπάγγελτος με 1,7 εκ. ευρώ!



Στο απυρόβλητο παραμένουν όσοι έβγαλαν "μαύρα" χρήματα στο εξωτερικό και η κυβέρνηση κοιτάζει να φορολογήσει τα ...μαντριά! Έχουν ονόματα και διευθύνσεις από τα εμβάσματα και δεν έχουν κυνηγήσει κανέναν!

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες έχουν γονατίσει από τους φόρους που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν και ο νέος φόρος στα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ακόμη και από βουλευτές της κυβέρνησης, παραμένουν στο απυρόβλητο 410 πολίτες που έβγαλαν μαύρα χρήματα στο εξωτερικό. Μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν 92 επιχειρηματίες και εφοπλιστές που κάποιοι περιλαμβάνονται και στη λίστα Λαγκάρντ,19 μισθωτοί και συνταξιούχοι, 14 ανεπάγγελτοι, 9 γιατροί, 6 δικηγόροι, 4 αρχιτέκτονες και μηχανικοί και 2 αθλητές.

Και σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αυτοί δεν είναι οι μόνοι, αφού το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) αποκαλύπτει ότι την τριετία 2010-2012 περίπου 20.000 πολίτες φυγάδευσαν στο εξωτερικό πάνω από 9 δισ. μάυρα λεφτά.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί ούτε ένα ευρώ πρόστιμο ούτε καν κινήθηκε η διαδικασία πληρωμής του αναλογούντος φόρου. Μόνο από τους 410 που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό και υπάρχουν ονοματεπώνυμα και διεθύνσεις, θα μπορούσαν να μπουν στα ταμεία και χωρίς να επιβληθούν πρόστιμα περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής παραδείγματα από τους 410 που έστειλαν μαύρα χρήματα στο εξωτερικό.

- Κινέζος μέλος ΕΠΕ με μερικές χιλιάδες ευρώ φορολογική δήλωση έχει καταθέσεις 11,7 εκατομμύρια ευρώ
- Συνταξιούχος που από το 2004 δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση έχει καταθέσεις 3,7 εκατομμύρια ευρώ
- Ιδιωτικός υπάλληλοςμε μικρό μισθό έχει καταθέσεις 700.000 ευρώ
- Ανεπάγγελτος που δεν έχει υπαβάλει φορολογική δήλωση εδώ και 14 χρόνια έχει καταθέσεις 1,7 εκατομμύρια ευρώ

newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη