Αφιερωμένο σε όσους μιλούν για…φιλία με την Τουρκία




Κανένα περιθώριο να αμφιβάλουμε για τη νοημοσύνη όσων θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν την Τουρκία και να τη μετατρέψουν σε μια φιλική και μη αναθεωρητική δύναμη στην περιοχή, αποτελούν οι δηλώσεις όχι του Ερντογάν, αλλά για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κάνει τον Ερντογάν να φαίνεται ως ισλαμο-εθνικιστής… μετριοπαθής.


Ενδεχομένως λόγω της φοβίας του να υπερακοντιστεί από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί και το Εθνικιστικό κόμμα MHP, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα τα έχουν βρει με τον Ερντογάν και θα τον βοηθήσουν να αλλάξει το σύνταγμα καθιστάμενος «σουλτάνος», λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα, ασφαλώς ασυλία από τις διώξεις κατά πάντων και μερίδιο στον κρατικό μηχανισμό που δημιουργείται εκ του μηδενός, ο Κιλιτσντάρογλου έψεξε τον Ερντογάν ότι δεν είναι και τόσο «πατριώτης»…


Επανήλθε στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά ότι 18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα! Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, απηύθυνε μάλιστα ερώτημα προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».


Και μια γεύση από το παραλήρημα: «Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε [η τουρκική κυβέρνηση]. Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;». Για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες και να ετοιμαζόμαστε για όλα.


Ο τουρκικός ισλαμοφασισμός ηττάται σε όλα τα μέτωπα και αναζητά εναγωνίως μια επιτυχία για να συσπειρώσει το εσωτερικό, θυσιάζοντας ακόμα και οριστικά τις σχέσεις με την ΕΕ που παρακολουθεί αμήχανη χωρίς να λαμβάνει προληπτικά μέτρα, ο δε κεμαλισμός αναζητά στήριγμα για να μην εξαφανιστεί και κάνει αυτό που πάντα ήξερε… με τις υγείες μας.


defence-point.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη